IZLOŽBA MANDALA

Izložba 19.02.2018. - 05.03.2018. Knjižnica Tina Ujevića
Mandala u prijevodu sa Sanskrita  (Sanskrt) znači “sveti krug”.
Krug, kao simbol, vezan je uz vrijeme i prostor – pojmove koji nose fizičko i metafizičko značenje.
         Mandala je jedan od najstarijih i univerzalnih simbola – krug koji predstavlja cjelovitost, ravnotežu, jedinstvo i sklad. Nalazimo ih u tradiciji starih religija Istoka, ali i kao rozete i ukrase na kupolama crkvi i drugih sakralnih objekata na Zapadu.  Crtanjem/slikanjem Mandala, dolazimo u stanje opuštenosti i unutarnjeg mira. Posvećenost stvaranju skladne simetrije kruga pridonosi otpuštanju misli, i osjećaju bivanja u „tu i sada“.
Kratko predavanje o mandalama, te sat vremena užitka crtanja mandala (otvorena radionica), uz sav potreban materijal, osigurala je za Vas, u suradnji s Knjižnicom Tina Ujevića, Udruga za osnaživanje ljudi i zajednice Dobro društvo u srijedu 21.2.2018. od 17:00 do 19:00.sati .  https://www.facebook.com/dobrodrustvo51/

Emina Kovač, voditeljica radionice, otkrila je ljepotu opuštanja uz crtanje mandala sasvim slučajnu, prije dvije godine. Od tada, s ljubavlju dijeli to iskustvo kroz program  Vrijeme za mene – crtanje Mandala. 
Radionice crtanja mandala je vodila i na Trgu Europe - na festivalu Svijet na tanjuru, u sklopu dana Indije. Predstavljala je svoj program  na Sajmu alternative – Mystic, u yoga studiju Freya, udruzi Vestigium, na Pagu, u Kulturnom centru Mesnička.
Svake srijedom od 20.00 održava različite kreativne radionice - možete joj se javiti za sudjelovanje. U susjedstvu je naše Knjižnice, prostor Mjesnog odbora Antun Mihanović, Drenovačka 4. Ili na mail: dobrodrustvo51@gmail.com    
Uz opuštanje i otpuštanja unutarnjih zapreka - uživati ćemo u nastajanju Mandale, kreirane našom rukom, s osviještenim osjećajem sklada i ravnoteže. Svaki čin kreativnosti oslobađa našu unutarnju snagu, diže samopouzdanje i otvara vrata protoku pozitivne Energije. Mandale su nježan način predaje trenutku, radosti opuštenog stvaranje - bez natjecanja, bez procjena, bez nametnute forme. Nikakva predznanja vam nisu potrebna, Mandale slikaju same sebe, izlijevajući se meko na papir skladom vaših pokreta. Sav materijal je osiguran, vi donesite samo osmijeh.

 

http://www.companywall.hr/tvrtka/dobro-drustvo-udruga-za-osnazivanje-ljudi-i-zajednice/123032