Izložba odjeće, torbi i nakita tražiteljica međunarodne zaštite iz Prihvatilišta "Zagreb"

Izložba 18.03.2020. - 13.04.2020. Knjižnica Dugave
Hrvatski Crveni križ svojim radom omogućuje tražiteljima međunarodne zaštite da kvalitetno provode vrijeme tijekom svog boravka u Hrvatskoj. U sklopu provođenja psihosocijalnih aktivnosti u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini Hrvatski Crveni križ provodi i kreativne radionice koje svoje polaznike potiču na kreativno izražavanje. Kroz radionice svakodnevno prođe i više od trideset tražitelja međunarodne zaštite, a iza njih ostaju umjetnička djela kojih se ne bi posramili ni mnogi školovani umjetnici. Kroz rad u kreativnim radionicama tražitelji međunarodne zaštite pronalaze sebe, otkrivaju talente za koje nisu ni znali da posjeduju te ostvaruju komunikaciju s ljudima različitih vjera i kultura.
Na radionicama zajedno sudjeluju i muškarci i žene, čime se razbijaju i određeni tabui koji postoje u većini zemalja iz kojih polaznici radionice dolaze.
Radovi tražiteljica međunarodne zaštite iz Prihvatilišta u Zagrebu izloženi na ovoj izložbi nastali su u sklopu kreativne radionice Hrvatskog Crvenog križa.
Svi radovi nastali su na inicijativu tražitelja međunarodne zaštite i rezultat su njihovog samoizražavanja. 

Napomena: Izložbu je trenutno moguće pogledati isključivo u vanjskom izlogu Knjižnice.