Izložba fotografija i skulptura Zvjezdane Horvatić

Izložba 18.01.2021. - 28.02.2021. Knjižnica Novi Zagreb Služba nabave i obrade knjiga, Vladimira Varićaka 8, Sloboština Zvjezdana Horvatić
Zvjezdana Horvatić
Zvjezdana Horvatić rođena je u Zagrebu gdje živi i radi. Završila je Učiteljsku akademiju u Zagrebu. Još od studentskih dana pokazuje interes za fotografiju, fotografijom se bavila  amaterski u Foto sekciji studenskog kluba KSET gdje je završila osnovni tečaj.
 
Kako sama kaže, svaka fotografija je jedna priča. Motivi su većinom priroda i fotografije s putovanja. U zadnje vrijeme svoj kreativan duh usmjerila je na izradu malih kiparskih skulptura od gline. Sudjelovala je na nekoliko radionica kiparstva u Školi crtanja i slikanja Atelier Sellier u Zagrebu gdje je naučila osnove. Dalje se usavršava online seminarima i privatnim podukama. Motivi skulptura su različiti, voli slobodu izražavanja te smatra da svaka skulptura ima svoj individualni karakter. Svoje skulpture doživljava kao svoju intimu, smatra da svaki čovjek, umjetnik, vidi i osjeća svojim očima, dodirom, pokretom, bojom.
 
Njene fotografije i radove možete pratiti na Instagram profilu @zvjezdana__a_n_a