Izvučen dobitnik nagradnog kviza KGZ-a

07.12.2016. - 11.12.2016. KGZ

Danas na svečanosti proslave Dana Knjižnica grada Zagreba izvučen je i dobitnik nagradnog kviza KGviZ - uskoči u pitanja i ukrcaj se na adventsko putovanje.

Sretan put na advent u Beč želimo gospodinu Saši Kukiću iz Zagreba!


Točni odgovori na postavljena pitanja bili su:
 
1. Knjižnice grada Zagreba čini mreža od 42 knjižnice u Zagrebu. Za područja gdje nema knjižica, tu je Bibliobusna služba s dva bibliobusa i 78 stajališta. Ove godine Bibliobusna služba obilježava 40. rođendan.
 
2. U Knjižnicama grada Zagreba tri knjižnice imaju svoje registrirane galerije. Uz Galeriju Prozori (Knjižnica S.S. Kranjčevića) i Galeriju Oblok (Knjižnica Sesvete), nedostaje i ona najstarija koja djeluje od 1971. godine. To je Čitaonica i Galerija VN.
 
3. Gdje se na web stranici Knjižnica grada Zagreba mogu razgledati digitalne reprodukcije knjiga, slikovnica, fotografija, razglednica, zvučne građe, časopisa i druge vrijedne i rijetke građe iz zbirki i odjela Gradske knjižnice? Na portalu Digitalizirane zagrebačke baštine.
 
4. Kako se zove zavičajna zbirka Knjižnica grada Zagreba koja je osnovana 1954. godine? Zagrabiensia.
 
5. Kako se zove projekt nastao na temelju programa podrške beskućnicima, a koji je dobio i donaciju vrijednu 15.000 USD od međunarodne neprofitne organizacije EIFL? Knjigom do krova.
 
6. Ovogodišnji moto Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji se provodi on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske isti je kao i moto Mjeseca hrvatske knjige 2016., a glasi: Čitam sto na sat.
 
7. Kako se zove online usluga putem koje knjižničari iz cijele Hrvatske, a najviše iz Knjižnica grada Zagreba, odgovaraju na vaše online upite?  Pitajte knjižničare.
 
8. Za svaki naslov u knjižnici možete najbrže saznati da li je raspoloživ ili posuđen tako da: pretražite e-katalog.
 
9. Na kojoj će se lokaciji smjestiti nova zgrada Gradske knjižnice?  Na lokaciji Paromlin.