Jesenski pohod vitezica

Ostalo 11.10.2018. | četvrtak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00 Dječji odjel

Jesen neštedimice daruje paletom čarobnih boja. Nijanse bakrene, žute, zelene, smeđe... pršte na sve strane. Jesenska rapsodija boja zahvaća sve oko sebe. Uđe kao tihotapac u nježna dječja srca, u srca svih ljudi, čak i u ona otupjela na sve, ugnijezdi se kao u majčino krilo i nuka, stalno nuka na šarenu razigranost, na osmijehe, na zagrize u sočne crvene, žute, zelene jabuke, kruške, kukuruze... na trčanje po mekom, šuštavom lišću... Budi sjećanja na neke minule događaje, radosne i lijepe, i tkaje snove o budućim danima, ušuškanim, sjajnim od topline i slatkoće vlastitog doma...
Tko, ma tko bi joj mogao odoljeti!? Nitko! Baš nitko!
Svjesne su toga i odgojiteljice savjetnice Dječjeg vrtića Grigora Viteza: Božica Knežević, Mirsada Accad i Sanja Krajač, kao i odgojiteljice: Anita Tolić, Elizabeta Adembegović i Marina Valentičević. Sve su one, rekla bih, čarobnice svih godišnjih doba. Zaigrane su baš poput jeseni, nježne i kliktave kao proljeće, snažne i živahne vitezice a opet smirujuće kao neokaljana zimska bjelina, velikog srca toplog i zaigranog kao ljeto. Zato ih djeca toliko vole, baš kao i one djecu. Stoga je suradnja Knjižnice Knežija i Dječjeg vrtića Grigora Viteza tako duga, tako plodonosna i tako perspektivna.
Djeca DV Grigora Viteza zajedno sa svojim odgojiteljicama, sretno su spojili Svjetski dan jabuka, Dječji tjedan i kalendarski početak jeseni i pripremili prigodan program. Bit će tu poezije, glazbe, glume i plesa. Djecu će na gitari pratiti odgojiteljica Elizabeta Adembegović, a pjesme za tu prigodu napisala je odgojiteljica savjetnica i dramska voditeljica Božica Knežević.
Plakat je izradila odgojiteljica Dijana Horvat.
Posebno treba spomenuti predstavu "Zlatokosa i tri medvjeda", koju će djeca izvesti na engleskom jeziku.

Uloge:
Mama: Magdalena Nikšić
Tata: Marin Udiljak
Zlatokosa: Chiara Merkeš
Tata medo: Sven Mlinarić
Mama medvjedica: Ana Marin
Medvjedić: Kaja Jelečević
Pripovjedači: Mirsada Accad i Leonardo Gujić
Bernarda Prskalo, Klara Sviben, Benjamin Benedikt Sviben, Ana Špoljarić i Marko Boduljak govorit će o jeseni poezijom i plesom.
Da bi sve bilo raskošno baš kao što je i jesen, na kraju će se sudionici programa i posjetitelji zajedno zasladiti sočnim jabukama.