Josip Joe Meixner: Glazba kao lijek - predstavljanje knjige i predavanje o utjecaju glazbe na ljudski organizam

Predavanje 22.03.2019. | petak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 19:00 Odjel za odrasle Josip Joe Meixner
Foto: https://pianodoktor.hr/
Kako se glazba primjenjuje u medicini? Koja je glazba medicinski učinkovita te na koji način se može koristiti terapijski ili svakodnevno za poticanje cjelokupnog zdravlja? Želite li sami doživjeti djelovanje piano medicine® na Vas?
Srdačno Vas pozivamo na predavanje renomiranog pijanista Josipa Meixnera! Glazba koja je komponirana na temelju medicinsko-znanstvenih saznanja opušta živčani sustav i mišiće, potiče smanjenje razine hormona stresa, smanjenje frekvencije otkucaja srca i spuštanje krvnog tlaka, harmonizira ritam disanja, ubrzava ublažavanje poremećaja sna i kroničnih bolova, pomaže u uklanjanju strahova i indirektno jača imunitet. Mnogi ljudi nisu svjesni činjenice da je glazba medicinski učinkovita te da potiče cjelokupno zdravlje čovjeka. Kada naš mozak percipira glazbu proizvode se različiti moždani valovi koji utječu na naše raspoloženje. Kada glazba prolazi kroz naš mozak teče u obliku električnih impulsa kroz leđnu moždinu te djeluje na naš autonomni živčani sustav. Autonomni živčani sustav utječe na naš srčani ritam, puls, krvni tlak i napetost naših mišića.

Postoji samo mali broj glazbenika koji su u stanju prijeći preko tradicionalnih stilova te stvoriti svoj jedinstven stil. Josip Meixner jedan je od njih. Kao strastveni pijanist odbija se ograničiti na samo jednu vrstu glazbe. U spretnim interpretacijama ujedinjuje klasičnu i romantičnu glazbu, jazz, pop i soul koji dodiruju srce i oduševljavaju. Meixnerov jedinstveni zvuk je sofisticiran, nježan, osvježavajuć i oživljujuć u isto vrijeme. Meixnerove ruke toliko su svestrane i nježne, kao i glazba koju proizvodi. Od najslađeg pianissima do najsilnijeg fortissima, njegovi prsti glade preko tipki ne dopuštajući da itko posumnja u iznimnu sposobnost pijanista koji osvaja glazbene vrhunce.
Ovo je priča koju samo život može izmisliti: pijanist oboli od previsokog krvnog tlaka. Upušta se u borbu protiv bolesti i pritom otkrije glazbenu terapiju te izliječi samoga sebe. Ovo je priča Josipa Meixnera.

Radujemo se Vašem dolasku!

https://pianodoktor.hr/