Kajakom po moru i rijekama – putopisno predavanje uz videoprezentaciju

Predavanje 19.03.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Ivo Piantanida
Ideja ovoga predavanja jest dati jedinstven pogled na hrvatsko more te vode zagrebačkoga kraja i okolice iz perspektive kajakaša, koji su često jedini koji vide prekrasne skrivene kutke prirode, tiho prolazeći krajolikom i ostavljajući iza sebe samo brazdu u vodi.

Kanu klub Končar smješten je na zagrebačkom „moru” (Jarunu) i već gotovo 70 godina koristi se idealnim položajem Zagreba s gotovo 500 km predivnih rijeka u krugu od stotinjak kilometara i morem nadohvat ruke, samo dva sata vožnje od Zagreba.

Karlovačke rijeke nude čistu vodu, gotovo nedirnutu prirodu i veliku raznolikost: sedrene, kamene i zemljane obale; brze ili spore;  široke, otvorene ili uske, pregrađene slapovima: za svaki ukus ponešto. Danas je i Sava znatno čišća te se na malim brzacima uzvodno od Zagreba dobro vidi njezino alpsko šljunčano korito.

Predavanje će održati Ivo Piantanida, dugogodišnji član i voditelj rekreacije Kanu kluba Končar, a održava se povodom Svjetskoga dana voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka s ciljem usmjeravanja pozornosti prema problemima povezanima s vodama i vodnim resursima.