kist i pero : pero i kist

Izložba 01.10.2021. - 30.10.2021. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle
Rada Damjanić
Tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige, Likovna radionica za treću dob DND Maksimir izlaže radove svojih polaznika u okviru projekta 65 plus.
Ovogodišnja je manifestacija posvećena hrvatskim autorima odnosno hrvatskoj knjizi, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

„Kist i pero : pero i kist“ naziv je izložbe na kojoj je 13 autora naslikalo svoje inspiracije na zadanu temu - interpretacija poezije ili proznog teksta. Motivi slika su različiti, a svaki odražava osvrte autora na posebno izazovno vrijeme u kojem se trenutno nalaze. Pojava epidemije bolesti COVID-19 potakli su autore na promišljanje i stvaranje slika različitih tema koje nudi vrijeme, a koje su uz književnost, povezali u zaokruženo djelo. Na ovoj izložbi su interpretacije Ujevića, Cesarića, Pupačića, Parun… Tehnika u kojoj su slike nastale je akril na papiru, ali različiti senzibiliteti dali su različite likovne rukopise koji ovu izložbu čine posebnom i zanimljivom.
Izložba slika „Kist i pero : pero i kist“ dokaz je kako za cjeloživotno učenje i stjecanje novih znanja i vještina, nikada nije kasno.



Umjetnička voditeljica radionice je ak. slik. Roberta Vilić, a autori su:
Nataša Bokan, Željka Čaja, Hela Čičko, Radmila Damjanić, Krešo Frankić, Emilija Jelaković, Danica Katunar, Ljubica Katunar, Jelka Klemar, Mirjana Kulić Palčić, Ljiljana Mandak, Neda Penavić, Anita Videk Lenček