KLJUČ do znanja

Projekt 10.01.2021. - 30.06.2021. Knjižnica Dugave
Izdvojili smo 20 NAJ slikovnica s police nagrađivanih slikovnica Goodreadsa koje se nalaze i na policama Knjižnica grada Zagreba, neke samo na originalnom jeziku (uglavnom engleskom), a neke i u prijevodima na druge europske jezike i naravno one u hrvatskom prijevodu. Preporučamo roditeljima da zajedno s djecom čitaju jednu i drugu verziju, te da pogledaju i poslušaju na YouTube kanalu priče s izvornim govornicima. Pozivamo posebno učenike prvih i drugih razreda da nam poslije čitanja predloženih slikovnica pošalju kratke dojmove o njima - recenzije koje možete poslati na e-mail adresu: majda.bakic@gmail.com ili donijeti u knjižnicu za našu Riznicu recenzija.


IZBOR NAGRAĐIVANIH SLIKOVNICA S POLICA GOODREADSA I KGZ-a (kratke informacije o autorima nagrađivanih slikovnica s police Goodreadsa Award Winning Picture Books Shelf, i popisi njihovih ostalih  djela na policama Knjižnica grada Zagreba)



NAJ VIRTUALNA KNJIŽNICA ZA DJECU I MLADEŽ PO VAŠEM IZBORU:

Posložite i vi 10 NAJ slikovnica (predškolarci uz pomoć roditelja, a mlađi školarci mogu i samostalno) na svoje virtualne police i pošaljite nam popis (ili ga donesite u knjižnicu) za novu "virtualnu knjižnicu" koju želimo stvoriti u obljetničkoj godini projekta KLJUČ do znanja, 2011 - 2021.