Klub ljubitelja poezije: Večer sjećanja na Franju Mandića

Susret 13.12.2018. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Večer sjećanja na Franju Mandića posvećena je dugogodišnjem predsjedniku Udruge ljubitelja pera i kista Pegaz. Stihove duhovne poezije kazuju članovi Pegaza, a pjesnički susret uveličat će vokal Ljubice Zemunović uz klavirsku pratnju Emila Moguša koji izvode duhovne skladbe.
Pozivamo vas da nam se pridružite na poetskoj večeri sjećanja i duhovnog zajedništva u ovo predblagdansko vrijeme.

O Pegazu:

„Pegaz – udruga ljubitelja kista i pera“ specifična je umjetnička skupina koja djeluje na području istočnoga dijela Novoga Zagreba. Čine ju pjesnici, prozaici i slikari, uglavnom srednje i starije dobi. Njezin rad započeo je prije 12 godina, u vrijeme dok je Župa u Utrinama izdavala glasilo „Živjeti zajedno“. Nakon što je ovo glasilo prestalo izlaziti, njegovi suradnici okupili su se i odlučili osnovati udrugu „Pegaz“. Sastanci se održavaju u župnoj knjižnici. Rad ove udruge sastoji se u održavanju književnih tribina i manifestacija, te u izdavanju vlastitih godišnjih zbornika u kojima se predstavljaju svojim najboljim književnim uradcima.
Udrugu „Pegaz“ od osnutka pa do njegove smrti 2018. godine vodio je Franjo Mandić. Nakon što nas je napustio vodstvo je preuzela Suzana Ujević.
Stručno vodstvo u udruzi „Pegaz“ obavlja Đuro Vidmarović. Zahvaljujući marljivome radu pojedini članovi udruge postigli su zavidne rezultate. Npr. Goran Gatalica i Alka Pintarić, nakon objavljenih vrijednih knjiga poezije, primljeni su u Društvo hrvatskih književnika. 
„Pegaz“ je otvoren svim novim članovima koji žele raditi na svome književnome usavršavanju.
U uvjetima koji vladaju u istočnome dijelu Novoga Zagreba „Pegaz“ je svojevrsni fenomen jer se održao više od cijeloga desetljeća. (Đuro Vidmarović)