Kristian David Župan | Predstavljanje digitalne zbirke poezije "Isklesani stihovi"

Predstavljanje knjige 23.01.2018. | utorak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18:30

Mladi zaprešićki pjesnik predstavit će zbirku poezije Isklesani stihovi. Poeziju će čitati Zorica Avdagić i Ana Dora Bajto. Glazbenim nastupom događaj će popratiti Jurica Radiković.

Kristian David Župan rođen je u Zagrebu 1988. godine. Preddiplomski studij filozofije i povijesti završio je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a diplomirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prva zbirka pjesama Svetkovina slutnje, s predgovorom književnika i kritičara Seada Begovića, objavljena mu je 2009. godine u izdanju Kluba Zaprešićana Zapreščan. Iste godine u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića postavljena je izložba renomiranog likovnog umjetnika Ivana Čedomira Ostreša s deset Županovih pjesama kao uvertira u neobjavljenu zajedničku pjesničko-grafičku mapu. Godine 2012. nekoliko pjesama iz zbirke Isklesani stihovi odabrane su na natječaju Društva hrvatskih književnika te predstavljene na IX. susretima mladih pjesnika i prozaika u listopadu iste godine. Pjesme su mu objavljivane u hrvatskim i regionalnim časopisima za književnost poput Republike: mjesečnika za književnost, umjetnost i društvo u izdanju DHK-a, Književnoj Rijeci: časopisu za književnost i književne prosudbe, Sarajevskim sveskama iz Bosne i Hercegovine i Avangradu iz Srbije.

Zbirka je objavljena u Digitalnoj zbirci Zaprešića, nakladnički niz Zaprešićki autori online i možete je pročitati OVDJE.