Kućni ljubimci – izvor radosti i veselja

Ostalo 10.08.2020. - 31.08.2020. Knjižnica Savica Odjel za djecu
Kućni ljubimci obogaćuju život svojim vlasnicima, ali i zahtijevaju njihovu brigu, pažnju i ljubav. Ako se na potrebe kućnih ljubimaca odgovori, oni će znati uzvratiti na najbolji mogući način i život s njima bit će radosniji, zabavniji i zanimljiviji bez obzira na to radi li se o psu, mački, papigici, kuniću ili možda tigriću, lisici…

Za djecu i mlade koji vole i imaju kućne ljubimce ili samo razmišljaju o njihovoj nabavci, izabrali smo nekoliko naslova iz fonda Knjižnice Savica.

Dostupnost knjige provjerite u našem mrežnom katalogu ili telefonski osigurajte svoj primjerak prije dolaska u knjižnicu.

Fotografije naslovnica: Mrežni katalog Knjižnica grada Zagreba.
 

 

 
Izbor naslova:

Turbo prežderavanje, R. L. Stine
U Fabijanovoj školi zabranjeni su kućni ljubimci, ali kad u školu dođu Fabijanov pas i papagaj, a to sve otkrije nadzornica, Fabijan se treba izvući iz te situacije. Knjiga je namijenjena starijim školarcima.
 
Pax, Sara Pennypacker
Peter je udomio Paxa kojeg mora vratiti u divljinu, ali razdvojenost mu teško pada. Prijateljstvo i odanost povezuje ove likove, a roman je namijenjen starijim školarcima.
 
Mačak s četvrtog kata, Vlado Rajić
U romanu namijenjenom mlađim osnovnoškolcima pratimo lukavog Mačka koji se snalazi u različitim situacijama uveseljavajući sve koji ga okružuju.
 
Medalja za hrabrost, Nada Mihelčić
Zbirka priča za djecu od kojih je jedna istoimenog naziva, a glavni junak pas Drako je taj koji je dobio medalju.
 
Maša i životinje, Sanja Pilić
Koliko zadovoljstva djeci mogu pričiniti kućni ljubimci najbolje pokazuje djevojčica Maša koja osim psa Flokija ima i kunića Sivka. Priča namijenjena nižim razredima osnovne škole.
  
Sasvim neobičan ljubimac, Kristina Hell
Roman za sve koji razmišljaju o vlastitom kućnom ljubimcu. U ovom romanu na zabavan i veseo način pokazat će se u kakve sve situacije dolazi i dovodi svoje ukućane jedan neobičan ljubimac – tigrić.
 
Mačak Čupko, Sandra Sagena
Priča za djecu o Mačku Čupku najbolje pokazuje kako udomljenje i društvo jednog mačka mogu obogatiti nečiji život. Priča namijenjena nižim razredima osnovne škole.
 
Mjau, vau, Kašmir Huseinović, Andrea Patrlik
Priča o mačkui psu koji žive potpuno drukčijim životima. Promjenu u mačkov život i nadu u bolju budućnost donosi mu djevojčica Maša. Priča je namijenjena predškolcima i mlađim osnovnoškolcima.
 
Upoznajmo Pettsona i Findusa, Sven Nordqvist
Kakve je sve igre smislio mačak Findus za svog gospodara Pettsona i kako se tko snalazi u tome, može se saznati u ovoj priči namijenjenoj djeci mlađe predškolske dobi.
 
Pas sa zgodnim ušima, Lauren Child
Slikovnica za djecu mlađe predškolske dobi u kojoj djevojčica Lola želi psa, a otac joj dozvoli da kupi zeca, ali ona se odluči vratiti sa psom.
 
Frida Kahlo i njezini ljubimci, Monica Brown, John Parra
Slikovnica o svjetskoj slikarici i njezinim ljubimcima – lanetu, mački, orlu, psima, papagajima, majmunima i puranima – koji su joj bili društvo i inspiracija.
 
Mačak u čizmama, Charles Perrault
Priča o Mačku u čizmama koji svog novog gospodara odvodi u sretniji život.