Laboratorij Gajnice – dokumentacijska izložba

Izložba 24.11.2020. - 13.12.2020. Knjižnica Gajnice
Dokumentacijskom izložbom u Knjižnici Gajnice „Laboratorij Gajnice“ okrunit će 2020. godinu izložbom materijala koji dokumentiraju pojedine dijelove programa: Dnevni boravak sa sjećanjima na povijest naselja i umjetničko događanje u Parku 101. brigade. Tako će program koji je u ožujku započeo razgovorima s mještanima/kama u mjesnim odborima u naselju i u kvartovskoj FB grupi „GAJNICE jučer danas sutra“, a nastavio se tribinom u CZKIO Susedgrad te javnim umjetničkim događanjem u najvećem parku u naselju, zaokružiti svoje putovanje.

Osim povijesti naselja i foto-dokumentacije umjetničkog dijela programa realiziranog u suradnji s plesačicom suvremenog plesa Unom Štalcar-Furač i krajobraznom arhitekticom i slikaricom Valentinom Marđetko, poseban dio izložbe čine fotografije Parka 101. brigade kako ga "vide" mještani/ke Gajnica.

Koncepcija izložbe, tekstovi i likovni postav: Maša Štrbac

Fotografije (abecednim redom): Martina Grubešić, Ivan Kerstner, Hrvoje Lapuh, Marijana Petrić Ilić, Željko Šićak Prašnički, Maša Štrbac, Miroslav Vajdić, priv. arhiva Mirjane Rončević i Slavka Šimičića.