Lijepa Naša – ljepota u srcu i oku promatrača

Izložba 16.11.2021. - 11.12.2021. Knjižnica Savica Odjel za odrasle Članovi likovne udruge Ama Artem
Izborom reprezentativnih radova svojih članova tematski povezanih naslovom „Lijepa Naša – ljepota u srcu i oku promatrača“ u Knjižnici Savica skupnom se izložbom predstavlja Ama Artem, likovna udruga iz Zagreba. Članovi Udruge ovom nas izložbom vode na motivski i koloristički izuzetno bogato putovanje brojnim predjelima Hrvatske prikazujući različitim likovnim tehnikama, poput ulja i akrila na platnu, prirodne i kulturno-povijesne ljepote Lijepe Naše.

Potpredsjednica udruge Božica Božić ovako je opisala izložbu: „Polazeći od različitih ideja članova likovne udruge Ama Artem da vizualno izrazimo ljepotu naše Domovine, dobili smo poeziju koja se gleda. Mjesta za koja smo vezani, gdje boravimo i koja posjećujemo i obilazimo, a posebno emocije koje su sveprisutne, dobila su u stvorenim umjetničkim djelima osobni pečat svakog umjetnika. Nastali su prekrasni pejzaži. Prizori koji su nas dotakli svojom ljepotom, bilo da su viđeni u gradu, u šumi, uz obale mora, rijeka i jezera. Sakralni elementi, katedrala u Ninu i spomenik „Lijepoj našoj“, simboli su duhovnosti naše Domovine, a rosa nebeska je tu da nas obasipa ljubavlju kako bi sve ove ljepote i dalje ostale ljepote da u njima uživamo.

Ama Artem likovna je udruga iz Zagreba koja okuplja stvaratelje i zaljubljenike u likovnu umjetnost s ciljem poticanja kreativnosti i razvijanja slikarskih potencijala svojih članova te unapređenje razine njihovog likovnog stvaralaštva. Aktivnosti se provode organizacijom edukativnih tečajeva, predavanja i radionica s područja likovne umjetnosti.

Izložba se može razgledati do 11. prosinca 2021.