Ljepota postojanja

Izložba 15.09.2016. - 14.10.2016. Knjižnica Dugave Petar Požega
Petar Požega
Petar Požega rođen je u Zagrebu 1994. godine. Nakon mature u Prvoj gimnaziji upisuje studij na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.
 
Fotografijom se počeo baviti nakon bolesti 2009. godine, pri čemu izuzetno zanimanje pokazuje za makro fotografiju, ali ga privlači i pejzažna te ulična fotografija.
Prvu izložbu održao je u Prvoj gimnaziji 2010. godine. Nakon toga slijedi izložba 2012. godine, a 2016. pozvan je da izloži svoje radove povodom Dana biološke raznolikosti, na što je posebno ponosan i zahvalan svojim gimnazijskim profesorima. Fotografije su mu objavljene u posljednjih osam brojeva časopisa DigitalFoto Magazin (DFM), a nagrađivan je i na fotografskim natječajima na društvenim mrežama. Nekoliko Petrovih fotografija objavljeno je kao skupni odabir najboljih za National Geographic.
U Knjižnici Dugave prvi put je izlagao 2013. godine, a izložba Ljepota postojanja, u okviru koje su u prostoru Knjižnice postavljene fotografije leptira, Petrova je treća samostalna izložba.

Iz likovne kritike:
"Koliko priroda i umjetnost mogu biti bliske vidljivo je iz Petrovog fotografskog opusa: opušteni trenuci boravka u prirodi ostali su zabilježeni strpljivim iščekivanjem koje je urodilo plodom. Kontrasti boje, oštrina, pravilno kadriranje i kut svjetlosti rezultat su Petrovog nastojanja da svaki foto safari bude novi umjetnički doživljaj. " Maja Ferček, prof.

Fotografije Petra Požege možete pogledati na stranici National Geographic Your Shot, klikom na poveznicu:  

http://yourshot.nationalgeographic.com/profile/264377/