Mala voda na vrh brda

Izložba 12.12.2016. - 09.01.2017. Knjižnica Dubec Početak događanja: 18:00
Lucija Jerković
Lucija Jerković izložit će grafičke listove originalnih otisaka i knjigu s ilustracijama i tekstom, otvorenje izložbe je 12. prosinca u Knjižnici Dubec.
Lucija Jerković mlada je autorica koja se primarno bavi grafikom. Magistrirala je 2016. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ines Krasić. Njen rad se većinom realizira u tehnikama dubokog tiska kao što su bakropis, akvatinta i suha igla. Inspiraciju pronalazi u starim majstorima te ilustratorima iz doba secesije. Niz godina intenzivno se bavi ilustracijom. Dobitnica je posebne nagrade žirija na VII. Trijenalu grafike u Zagrebu 2016. godine.
"Mala voda na vrh brda umjetnička je knjiga nastala iz želje da se stvori autorski tekst i autorska ilustracija na isti. Polazna točka u definiranju rada i motiv koji se proteže kroz svaki segment rada je sama autorica, njezino stanje, podsvijest i strahovi koje je ili nije prebrodila. Proživljavajući svoju stvarnu fobiju (strah od otvorenog prostora - agorafobija), u Maloj vodi uspjela se suočiti s vlastitim strahom. Ako se ne može riješiti fobije u stvarnom životu, barem može u svojim radovima."