Matej Perkov: Gruzija- Kavkaz

Predavanje 26.01.2017. | četvrtak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18,30 sati Odjel za odrasle Matej Perkov
Matej Perkov se 2016. s četvoricom prijatelja iz zagrebačkog HPD Kapela uputio u Gruziju. Pored ispenjanih vrhova nastojali su upoznati kulturno-povijesnu baštinu i gastronomiju zemlje. A da bi osjetili atmosferu stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej, popeli su se na 5046 m visok Kazbek koji slovi kao najljepši vrh Kavkaza. U drugom dijelu ekspedicije istraživali su gorje Chauki. Zabilježili su brojne fotografije i snimili dokumentarni film.
U sklopu predavanja Perkov će predstaviti i novu knjigu Želim dotaknuti nebo u kojoj nastoji ispričati svoje viđenje planinske romantike. Osim samostalnih ekspedicija u 15 priča objedinjeni su i alpski usponi u kojima su sudjelovali članovi njegovog HPD Kapela. 
Matej Perkov rođen je u Koprivnici 1983. Živi i radi u Zagrebu, a svaki slobodni trenutak nastoji provesti u prirodi. Iza sebe ima niz planinarskih i visokogorskih pohoda te objavljenu knjigu Planinarenje je način izražavanja.