Mateja Krnjak: Osjećaji

Izložba 27.07.2016. - 30.09.2016. Knjižnica Sesvete Ulazni hodnik
Djelo "Osjećaji" eksperimentalno je i istraživačko djelo zamišljeno kao ciklus radova unutar kojega pojedinačnim izložbama izlažem elemente prirode u njihovom najjednostavnijem obliku, na koncu tvoreći završnu izložbu u prostoru Muzeja prigorja, koja će objediniti sve prikupljene informacije sa manjih izložbi. Smisao svake izložbe jest privući posjetioca mirisom, zvukom, vidom i dodirom i pobuditi u njemu osjećaje koje će potom i zapisati. Uz svaki rad će stajati i kutija, te papiri i olovke, na koje će posjetitelji, po vlastitom nahođenju, moći zapisati što je ili nije u njemu pobudila određena izložba, te kako se osjećao promatrajući je, kao i njegovu samu definiciju riječi "osjećaj".
Namjera izložbi je obilježiti svaki mjesec, ili nekoliko puta u mjesecu, određene prirodne procese, s ciljem da posjetitelj na njih obrati pažnju, zastane i osvrne se i na samu prirodu.
Prva u ciklusu radova je pokošena trava, slijedeća je osušeno lišće kao simbol jeseni, a nakon toga dolazi performans u obliku izrade puhačkog instrumenta, itd.
Svi prikupljeni podaci prolaznika i posjetioca izložbi bit će uvršteni u završnu izložbu u obliku velikih ispisanih panoa,čime će posjetitelj svojim činom zapisa opažaja i ideja i sam postati tvorcem završne izložbe.
Mateja Krnjak