Medvjedići Čuvarkuće

Izložba 03.07.2018. - 31.07.2018. Knjižnica Špansko-sjever Vladimira Črnjak
Autorica izložbe, Vladimira Črnjak, rođena je u Zagrebu. Školske praznike najradije je provodila uz papir, karton i bojice. Vratila se, nakon toliko godina, u bezbrižne dane djetinjstva kroz kreativni rad s papirom, a 3D origami i quilling tehnike upravo su je oduševile.

S radom je započela krajem 2016. godine. Izloženi radovi predstavljaju presjek vježbe i samostalnog učenja. Najviše voli izrađivati raznovrsne medvjediće, stoga je sve i krenulo pod nazivom „Medvjedići Čuvarkuće“.

Svojim "Medvjedićima Čuvarkućama“ Vladimira želi svakom domu podariti malo pozitivne energije, topline i veselja. Izrađuje i druge predmete. Za izradu svakog potrebno je puno strpljenja i barem tisuću komada papirnatih dijelova.

Golden Venture preklop, također poznat kao kineski način savijanja papira ili 3D origami, vrsta je modularnog origamija. Modeli su izrađeni od stotina preklopljenih malih papirnatih trokuta u različitim bojama. Način preklapanja malih trokutića omogućuje slaganje bez potrebe lijepljenja, iako se ponekad koristi mala količina ljepila.

Rad autorice možete pratiti na web stranici https://vlatka1.wixsite.com/medvjedici.