Milina Arka

Izložba 16.02.2021. - 13.03.2021. Knjižnica Kustošija Mila Lončar
Upitate li se što je zajedničko Miroslavu Krleži, Arsenu Dediću, Amy Winehouse, Mariji Jurić Zagorki, Josipi Lisac i Vladimiru Šeksu te još mnogim osobama poznatim nam iz javnog života, odgovor je ilustratorica Mila Lončar i izlozi Knjižnice Kustošija!?

U našim izlozima predstavljamo vam karikature i lutke Mile Lončar te lutke ilustrirane u slikovnici Silvije Šesto „Majstorica Nola popravlja tatu“.

Miline lutke nastale su od recikliranog tekstila i drugih materijala potrebnih za život jedne lutke. Osim lutaka Mila se od 2019. intenzivno bavi karikaturama te je iste godine primljena i u članstvo Hrvatskog društva karikaturista.

Izložene lutke osim iz slikovnice „Majstorica Nola popravlja tatu“, nastale su također u suradnji sa Silvijom Šesto za potrebe ilustriranja nove slikovnice u nastajanju pod nazivom „Milina Arka ili Crodiseja 2021.“

Osim navedenim, Mila se bavi izradom kolaža od različiti materijala te crta, slika i modelira. Zaposlena je u Mit dizajn studiju, gdje je okružena kreativcima što je poticajno za njezino stvaralaštvo. Zato u slobodno vrijeme stvara kreativni nered posvuda gdje stigne i usput reže prijateljima majice ako joj slučajno baš takav uzorak ustreba.
 
Mila živi i stvara u voljenom Osijeku u kome je 1980. i rođena.