Mirela Španjol Marković: "Drugi peron, četvrti kolosjek"

Predstavljanje knjige 09.04.2019. | utorak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18:00 sati Odjel za odrasle
Mirela Španjol Marković vodeća je poslovna savjetnica, direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije. Završila je studij germanistike i fonetike u Zagrebu, a nakon toga kao gost docent bavila se retorikom na Fakultetu nove filologije u Tübingenu.
Osim romana Drugi peron, četvrti kolosijek, koji je njezin je prvi iskorak u književnost, objavila je priručnik za retoriku Moć uvjeravanja.
 
 
Slavonija osamdesetih. S drugog perona, četvrtog kolosijeka iz maloga grada polaze vlakovi kojima studenti kreću prema doživljajima, iskustvima i akademskim titulama koje obećava Zagreb. Djevojke koje su osamdesetih pile kontracepcijske pilule trideset godina poslije osvojile su katedre američkih sveučilišta i pronašle odgovore na sva životna pitanja osim na jedno – tko smo i što nas je oblikovalo. Odgovori koje uzalud traže na kaučima skupo plaćenih psihijatara potisnuti leže u iskustvima s kojima će se morati ponovno suočiti. Drugi peron, četvrti kolosijek dirljiv je i aktualan roman o Slavoniji u proteklih pola stoljeća, o onome što nas je odredilo, od čega smo pobjegli i čemu se vraćamo.

Sudjeluju: autorica, Sandra Pocrnić Mlakar – urednica