Moj put: Camino Primitivo

Tribina 27.02.2020. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:00 Iva Šišak
Iva Šišak
Iva Šišak, profesorica filozofije i religijskih znanosti i diplomirana knjižničarka, zaljubljenica u ples, planine i prirodu svoje je fizičko i duhovno hodočašće do Santiago de Compostela othodala u ljeto 2019. u veselom ženskom društvu.
Camino Primitivo ili Izvorni put  najstariji je hodočasnički put jer je njime putovao prvi registrirani hodočasnik još krajem 8. stoljeća. Jedan je od tzv. „sjevernih puteva“ , španjolski planinski put koji od asturijske prijestolnice Ovieda preko Galicije vodi do Santiaga, dugačak 321 kilometar.
Manje je popularan, pa je na njemu i manja gužva nego na brojnim drugim rutama koje najčešće kreću iz Francuske. Zabilježen je podatak da je, primjerice, 2017. od 12.000 registriranih hodočasnika Camino Primitivo odabralo samo njih 5% .
Ovo je ujedno i najizazovniji put jer prolazi Kantabrijskim gorjem i njegova prva polovica može biti zahtjevna, no upravo zbog te činjenice posjetiteljima  pruža  prizore od kojih zastaje dah i koji vrijede truda i znoja!
Za sve one koji o vlastitom Caminu razmišljaju, pripremaju se ili ih naprosto zanimaju dojmovi i doživljaji onih koji su se odvažili ići Iva će svoje podijeliti s nama na ovoj putopisnoj tribini.