Na Trnju sa zvijezdama : Sanja Lovrenčić

Projekt 29.04.2019. | ponedjeljak Dječja knjižnica Marina Držića Početak događanja: 12 sati
Sanja Lovrenčić, rođena u Kninu 1961., hrvatskoj se književnoj javnosti prvi put predstavila 1987. zbirkom pjesama Insula dulcamara. Otada neprestano stvara posvetivši se čitavim svojim bićem književnosti pisanjem lirike, proze, drama, autobiografskih zapisa, baveći se prevođenjem i uredništvom u nakladničkoj kući Mala zvona te surađujući u različitim umjetničkim organizacijama poput organizacije Autorska kuća.

Objavila je 7 pjesničkih zbirki, 3 zbirke kratkih priča, 6 romana i jednu fantastičnu trilogiju, zbirku autobiografske proze, nekoliko knjiga za djecu te niz radiodrama. Prevodi književne tekstove s engleskog, francuskog i njemačkog jezika, a njezina su djela prevedena na njemački, poljski, ruski, slovenski, švedski, danski, estonski…

Nositeljica je brojnih nagrada za svoj prevodilački rad, radijske dramske tekstove, poeziju i prozna djela; vlasnica je, između ostalih, dviju nagrada Kiklop, dvije prve nagrade Hrvatskoga radija te nagrade Grigor Vitez za dječju knjigu.

Za biografski roman o životu Ivane Brlić-Mažuranić U potrazi za Ivanom dobila je književnu nagradu Ksaver Šandor Gjalski 2007. godine. U njemu je na vrlo topao i intiman način predstavila našu najpoznatiju i najcjenjeniju dječju spisateljicu.

u sklopu projekta Na Trnju sa zvijezdama

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

http://www.sanja-lovrencic.com/