Napiši nam pismo!

Akcija 11.05.2020. - 31.05.2020. Knjižnica Vrapče
U vrijeme kad smo navikli komunicirati u kratkim formama, često koristeći skraćenice i izražavajući se emotikonima, bez interpunkcije i razmišljanja o pravopisu, ono što pišemo često je lišeno svake osobnosti. Odaslane poruke putem društvenih mreža plutaju bespućima internetskog prostora i ne izazivaju kod nas osjećaj nostalgije.

Ne tako davno, digitalno dopisivanje bilo je zamijenjeno pisanjem pisama koja su nosila najintimnije priče, detalje iz svakodnevnog života, skrivala su ili otkrivala tajne, a pisanje pisma zahtijevalo je pomno odabrati riječi i stil koji bi pravovaljano moglo prenijeti osjećaje i misli onoga koji ga piše.

Povodom Svjetskog dana pisanja pisma poželismo se ponovno povezati s našim članovima (kako još uvijek knjižnice ne rade u njenom punom opsegu) te pokrećemo akciju Napiši nam pismo!

Molimo naše članove, velike i male, da uzmu zaboravljena pera, tintu, penkalo ili nešto četvrto i napišu nam pismo o najdražim uspomenama što ih vežu za Knjižnicu Vrapče. Potom to isto pismo do 31.5. pošaljite na našu adresu:

Knjižnica Vrapče
Ulica Majke Terezije 2
Zagreb

Dobivena pisma ćemo zatim, uz vaš pristanak, objaviti na našoj tek otvorenoj Facebook stranici.

Veselimo se vašim pismima i jedva čekamo da popune naš poštanski sandučić!