Naše putovanje kroz džunglu

Izložba 08.06.2017. - 14.07.2017. Knjižnica Špansko-jug
Dobrodošli u našu prašumu kroz koju putujemo baš svim prijevoznim sredstvima. Ima tu kamiona, a ima i majmuna. Susreli smo se i s raketama, a i žirafama. Pokušale su nas uplašiti zmije, no promatrali smo ih iz autobusa. Putovali smo, otkrivali, učili.

Izložba prikazuje dva projekta koja su ostvarili odgajatelji, djeca i roditelji Dječjeg vrtića "Malešnica".
 
Projekt Džungla okupio je dvije vrtićke grupe (Jaglaci i Mravi) u dobi od 3 do 6 godina. Interes za životinje iz džungle javio se nakon projekta Dinosauri u kojem je Vrtić, također, sudjelovao. Teme koje su se spontano obrađivale ticale su se papiga, žirafa, zmija, majmuna i safarija. Projekt je realiziran pod motom "Igrom do učenja".
 
U projektu Putujemo sudjelovale su tri vrtićke grupe (Perunika, Maslačak i Lavanda). Teme koje su se obrađivale bile su prometna sredstva te prometna signalizacija. Pravila ponašanja u prometu obrađivala su se s aspekta djeteta kao pješaka, djeteta kao putnika u automobilu, djeteta kao putnika u sredstvima javnog prijevoza te djeteta kao vozača (role, bicikl..). U suradnji s udrugom RODA ostvarena je i edukacija s temom Sigurni u autosjedalici. U sklopu ovog projekta ostvareni su i podprojekti: Autopraonica i Autosjedalica.