Nastanak dokumentarnog filma s projekcijom

Mjesec hrvatske knjige 28.10.2016. | petak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 10:00 Odjel za djecu i mlade Đuro Gavran
Dragi filmofili,

pridružite nam se na predavanju dokumentarista i slobodnog umjetnika Đure Gavrana o nastanku dokumentarnog filma, nakon čega ćete pogledati projekciju nekog od Đurinih uradaka.

Dokumentarist Đuro Gavran rođen je 1982. u Bjelovaru. Godine 2007. diplomirao je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, a zatim je upisao magistarski studij na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Filmska i TV režija, smjer Dokumentarni film. Izlagao je na tri samostalne, tridesetak skupnih domaćih i međunarodnih izložbi i desetak filmskih festivala. Za film Veliki dan, prikazan u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa 2012, osvojio je Grand Prix na 21. Danima hrvatskog filma, a najnoviji film '4,79 osvojio je glavnu nagradu u kategoriji regionalnog filma na Zagreb Doxu 2016. Jedan je od osnivača producentske kuće Pipser d.o.o. i udruge Priroda i društvo koja se bavi promicanjem prirodnih, društvenih i kulturnih vrijednosti. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik u području multimedije.