Nataša Mataušić: "Diana Budisavljević: prešućena heroina Drugog svjetskog rata"

Predstavljanje knjige 22.10.2020. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:00 sati

Nataša Mataušić dugi se niz godina bavi ovom nesvakidašnjom, potresnom i zapravo nevjerojatnom pričom o osobnoj građanskoj hrabrosti, humanosti i predanosti jedne žene i kruga njenih bliskih suradnika.

Ova u svjetskim razmjerima jedinstvena priča nakon Drugog svjetskog rata namjernim je intervencijama prešućena i potonula je u zaborav duže od 50 godina.

No, istina na kraju zaista nalazi svoj put – 2003. godine objavljen je „Dnevnik Diane Budisavljević” kao knjiga, 2019. istoimeni film u režiji Dane Budisavljević proglašen je najboljim filmom Pulskog filmskog festivala osvojivši ukupno 5 Velikih zlatnih arena, a ove, 2020. godine, Nataša Mataušić obranila je doktorsku disertaciju i svoj dugogodišnji stručni rad pretočila u tekst knjige „Dijana Budisavljević: prešućena heroina Drugog svjetskog rata” koju ćemo predstaviti.

Razgovor će moderirati urednica Izdavačke kuće Profil Adriana Piteša.

Uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera tribina će se održati u dvorani Mjesne samouprave Zapruđe, pored knjižnice.

Zbog ograničenog broja sudionika molimo Vas da svoje mjesto u publici rezervirate na mail: knjiznica.v.majera@kgz.hr ili na telefon: 01 6676 893.

 

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba