Nemiri i vrludanja

Izložba 09.01.2021. - 31.01.2021. Knjižnica Staglišće Zrinka Moslavac
Zrinka Moslavac
Zrinka Moslavac rođena je 1956. u Novoj Gradišci. Odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje i sad živi. Od ranog djetinjstva ima izraženu potrebu za kreativnim izražavanjem kroz slikanje, crtanje, pisanje, oblikovanje, kreiranje nakita, odjeće i slično.
Uz prozaičan radni vijek u vanjskoj trgovini honorarno radi za novine, radio i televiziju, a slikanjem se intenzivno bavi od 2006. godine kad je upisala tečaj slikanja u Centru za likovni odgoj grada Zagreba, gdje su joj tijekom godina mentori bili vrhunski akademski umjetnici: pok. Nela Gruden, Ivan Piko Stančić, Rade Jarak, Marija Kokeza Roginić, Ivan Marković i Ana Barbić Katičić. Dvije godine je pohađala tečaj slikanja i kod koreanske akademske slikarice Ji Suk Baek.
Izlagala je na brojnim skupnim izložbama i sudjelovala na mnogim likovnim kolonijama. Dugogodišnji je član ULU Grupa 69 i osnivač grupe umjetnika amatera Olovka i Kist www.olovkaikist.eu
Izložba Nemiri i vrludanja prikazuje apstrakcije nastale posljednje tri godine i odraz su slikaričinog osobnog unutrašnjeg traženja i nemira, kao i doživljaj svijeta u kojem živimo.
„Kad počinjem novu sliku najčešće nemam nikakav cilj, već puštam ruke da rade što hoće - kistom, špahtlom, prstima, špricanjem, struganjem, izborom boja...  U apstrakciji za mene nema nikakvih ograničenja ni konvencija, pa poneke slike dožive mnoge reinkarnacije. Slika se na neki način sama slika, ja sam samo ta koja odlučuje kad je slika gotova“, kaže autorica.

Kontakt: 
091 578 28 52
zmoslavac@vip.hr