Nep(r)očešljane misli

Izložba 12.09.2016. - 12.10.2016. Knjižnica Savski gaj Odjel za odrasle Vesna Tadić i Vitomir Bilić
Vesna Tadić rođena je 9. travnja  1946. godine u Zagrebu, gdje je završila Klasičnu gimnaziju  i Elektrotehnički fakultet. Cijeli radni vijek provela je u tvornici  Nikola Tesla (kasnije Ericsson Nikola Tesla) na zanimljivim poslovima u Uredu finalne funkcionalne kontrole i Uredu za razvoj kompetencija. Kipariti je učila u Centru za likovni odgoj kod prof.  Nikole Pečka. Skulpture radi u kuhinji, na balkonu, uz morsku obalu i to je jako veseli. Izlagala je s Grupom 69 i na pedesetak samostalnih izložbi (Zagreb, Vukovar, Stari Grad, Jelsa, Hvar, Split, Zadar, Čakovec, Biograd, Vrboska, Ebenfurth…).
Vitomir Bilić rođen je 12. kolovoza 1946. godine u Zagrebu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju i Veterinarski fakultet. Radni vijek proveo je radeći kao mikrobiolog u Veterinarskom institutu  u Zagrebu te kraće vrijeme u Plivi. Od 1994. godine redoviti je član Hrvatske akademije medicinskih znanosti. Uz zanimljiv i zahtjevan znanstveni rad uvijek je nalazio pokoji slobodan trenutak za svoje hobbyje: izradu željezničkih  maketa, crtanje, izradu makramea i tapiserija. U Knjižnici Savski gaj i u Društvu klasičara već se predstavio samostalnom izložbom tapiserija . 

Nep(r)očešljane misli su peta zajednička izložba Vesne i Vitomira. Dosad su zajedno izlagali u Tvrdalju Petra Hektorovića ( Stari Grad ), Knjižnici Savski gaj i Knjižnici Novi Zagreb te u Društvu klasičara. Izložbu je otvorio dr.sc. Vladimir P. Goss.

RIJEČ AUTORA IZLOŽBE
Vitomir je cijeli život zapisivao svoje misli, svoje male mudrosti, a Vesna je od kad zna za sebe crtala, skicirala, bilježila poneku ideju za svoje skulpture. Dosad je Vitomir izlagao željezničke makete, tapiserije i maske, a Vesna skulpture – no spoznaja da je 8 rujna proglašen Danom pismenosti – iznjedrila je ideju da zajedno izlože: Vitomir svoje nep(r)očešljane misli, a Vesna svoje crteže, sa željom da ova izložba potvrdi njihovu likovnu i literarnu pismenost. Ovim se svojim uradcima prvi put hrabro predstavljaju  javnosti s nadom da će se svidjeti mnogima blagonaklonima. 

Koliko samo ljubavi stane u tu malu čašu života. (Vitomir Bilić)