Niti vremena

Izložba 03.04.2017. - 03.05.2017. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 18:30 sati Odjel za odrasle Tamara Gusar
Radovi sažeti u kolekciji Niti vremena vode nas na putovanje dalekim toplim krajevima gdje se čovjekov duh stapa s božanskim, a njegova osobnost postaje jedno s prirodom koja ga okružuje.
Iako djeluje da kolekcija prikazuje odjevne predmete, oni su ovdje tek u službi umjetničkog izričaja i služe kao podloga umjetničkom djelu koje svojom osebujnošću plijeni svu pažnju promatrača uvlačeći ga u priču koju prikazuje.

Tijekom povijesti je ručno oslikavanje predmeta nosilo niz različitih konotacija - od onih gdje prikaz oslikanog platna ima zaštitničko, mistično ili religijsko značenje do želje za isticanjem pojedinca u mnoštvu. 

Kolekcija je nastala u zadnjih godinu dana, u intenzivnom razdoblju života umjetnice, i kao da nas vraća u periode ljudske povijesti kad je slika na odjevnom predmetu nosila poruku duše svijetu, želju pojedinca da prikaže svoj unutarnji svijet i iznese svoje misli i emocije drugima.