,,Njuške" Hane Vrce

Izložba 01.04.2021. - 29.04.2021. Knjižnica Špansko-jug Hana Vrce
Tijekom mjeseca travnja u Knjižnici Špansko-jug izložene su ilustracije iz pet knjiga autorice Hane Vrce. Presjek je to Haninog ilustratorskog opusa za djecu i mlade nastalog od 2018. godine do danas.

Na izložbi se nalaze ilustracije iz knjige Madame d'Aulnoy ,,Bijela mačka" i ilustracije iz knjige Marine Koludrović ,,O medvjedima i njihovim ljudovima" nakladničke kuće Mala Zvona te radovi iz knjige ,,Lord se vraća kući" Knjige u centru koju potpisuje Irena Zelena i na posljetku radovi iz dviju knjiga Kreativne mreže ,,Moja nosorogata obitelj" Zorana Pongrašića  i ,,Mi nismo sami" Alme Pongrašić. Ono što ovu izložbu tematski povezuje definitivno su životinje. Upravo su one te koje autorici služe kao neiscrpan izvor zabave i inspiracije.

Više Haninih radova možete pronaći na linku: https://www.instagram.com/hana_vrca/
 
Iako dizajnerica po struci, Hana je oduvijek osjećala povezanost s ilustracijom te upravo nju koristila kao izražajno sredstvo kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Svoju ilustratorsku karijeru započela je u izdavačkoj kući Malih Zvona ne tako davne 2017. godine knjigom Giambattista Basilea ,,Tri priče iz priče nad pričama". To je iskustvo Hani dalo potreban zamah da se okuša u svijetu ilustracije i zakorači u svijet knjiga za djecu. Hana uz ilustracije potpisuje i dizajn istih knjiga/slikovnica.