Noć knjige - metaFORA 2016. se smije!

Ostalo 22.04.2016. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 20:00 - 24:00 | Noć knjige
Započinjemo instrumentalno-scenskim performansom Kaje Farszky Glazba za jedan kovčeg, slijedi proglašenje najboljih humorističkih kratkih priča natječaja metaFORA 2016. se smije i dodjela nagrada uz scenski prikaz izabranih priča. U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom prikazujemo pomno izabrane hrvatske igrane, humorističke filmove kratkog metra.







20-20:30
TKO ME HOĆE?
Darujemo knjige.

20:30 – 21
GLAZBA ZA JEDAN KOVČEG - INSTRUMENTALNO-SCENSKI PERFORMANS
Kaja Farszky
Udaraljkašica Kaja Farszky školovala se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Visokoj katalonskoj školi za glazbu u Barceloni, predaje u Glazbenoj školi u Karlovcu, a svira po cijeloj Hrvatskoj, Europi i svijetu. Glazba za jedan kovčeg udaraljkaški je koncert s minimalnim instrumentarijem i jasno definiranim izvanglazbenim dramaturškim konceptom. 

21-22:30
METAFORA 2016. SE SMIJE! - NATJEČAJ ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU HUMORISTIČKOG ŽANRA
Proglašenje najboljih i dodjela nagrada uz scenski prikaz izabranih priča. Najbolje priče je odabrao žiri u sastavu: Pavao Pavličić, Ksenija Kušec, Sven Popović, Ljiljana Logar i Tanja Radović, a uprizorit će ih glumci Kazališta "Ivan Goran Kovačić": Zrinka Antičević i Marko Movre. 

22-24
NAJBOLJE OD SUVREMENOG HRVATSKOG KRATKOG METRA
U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a s namjerom popularizacije domaćeg kratkometražnog stvaralaštva, prikazujemo pomno izabrane hrvatske igrane, žanrovske filmove kratkog metra. Filmovi kratkog metra danas su u mnogim svjetskim kinematografijama najživlje i najkreativnije područje audiovizualnog stvaralaštva, a mladi hrvatski autori to potvrđuju. Program se realizira u sklopu djelatnosti HAVC-ovog projekta filmske pismenosti.