Novi mediji – nove prilike i izazovi

Predavanje 11.03.2019. - 08.03.2019. Knjižnica Savica Odjel za mladež Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu
Projekt “Djeca medija” nastao je na temelju zajedničke inicijative organizatora i polaznika Komunikološke škole Matice hrvatske koju zajednički od 2008. godine organiziraju Matica hrvatska, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu.

Glavne su aktivnosti DKMK-a edukativna interaktivna predavanja i radionice o medijima prilagođene djeci, mladima, školskim djelatnicima i roditeljima, vođenje radijskih emisija te rad na internetskim stranicama DKMK-a i društvenim mrežama s odgojno-obrazovnim ciljem.

Cilj i svrha „Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu“ poboljšanje je medijske i komunikacijske kulture građana Republike Hrvatske kroz sustavnu edukaciju o medijima te poticanje razvoja osviještenih korisnika koji se s razumijevanjem i kritičkim odmakom koriste medijskim sadržajima koje sami odabiru. Svoje ciljeve DKMK postiže edukativnim, istraživačkim i znanstvenim djelovanjem na svim društvenim područjima. Društvo djeluje na području demokratsko-političke kulture, javnog informiranja i medija, te proizvodnji medijskih sadržaja, poticanja kritičke rasprave o medijima, promicanja medijske pismenosti i praćenja društvene odgovornosti medija.