O pisanju romana

Susret 15.03.2018. | četvrtak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00

U suradnji s Centrom za kreativno pisanje organizirali smo susret s književnikom i novinarom Gordanom Nuhanovićem te predstavljanje radionice pisanja romana. Razgovarat ćemo o njegovu radu te pokušati odgovoriti na pitanja o tome kako strukturirati ideju za prvi roman, koje su specifičnosti putopisne književnosti i kako se nositi s kreativnim blokadama.
S Gordanom Nuhanovićem razgovarat će Vedrana Bibić i Sanja Vučković iz CeKaPe-a.

Gordan Nuhanović, književnik i novinar, objavio je zbirke priča Liga za opstanak (2001.) i Bitka za svakog čovjeka (2003.); romane Posljednji dani panka (2006.), Vjerojatno zauvijek (2009.) i Agenti kulture (2013.) te zbirku putopisnih priča Šale su ostale kod kuće (2014.). Knjige su mu prevedene na engleski i češki.

Polazeći od ideje da je pisanje vještina koja se može naučiti, prije jedanaest godina Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata svima koji pišu ili tek počinju s pisanjem. Danas CeKaPe nudi osamnaest radionica pisanja u Zagrebu i pet u Rijeci. Voditelji radionica su književnici, copywriteri, prevoditelji, novinari i urednici koji u semestralnim ciklusima zajedno s polaznicima rade na njihovim tekstovima.