Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!

Izložba 16.11.2016. - 19.12.2016. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Odjel za djecu i mlade

Pogledajte radove pristigle na natječaj “Oboji svijet!”: Započnimo novu školsku godinu tolerancijom!

Jednog rujanskog dana ne tako davne 2012. godine, prvi je put među učenicima osnovnih i srednjih škola prošetao nagradni natječaj “Oboji svijet!”

„Ja promoviram toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba“, rekao je učenicama i učenicima, njihovim učiteljicama i učiteljima. „Možeš pisati priče i pjesme, fotografirati, snimati video filmove, raditi plakate i stripove“, nastavio je svoju priču. A učenici i učenice su veselo krenuli ka svojim pernicama i sa učiteljicama i učiteljima stvarali razne kreativne radove u kojima su prikazali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Od tada do danas, “Oboji svijet!” je navršio petu godinu i u međuvremenu narastao, kao svaka učenica i učenik.

Proširio se od Grada Zagreba po cijeloj Hrvatskoj. Udomaćio se u Knjižnicama grada Zagreba, posjetio Rijeku, Split i Čakovec, a čak su za njega i čuli u susjednim zemljama.

“Oboji svijet!” se veseli svakom početku nove školske godine jer zna da su učenice i učenici, baš kao i njihovi učitelji i učiteljice, nakon zabave i odmora spremno i veselo dočekali novu školsku godinu. I zato se “Oboji svijet!” veseli još jednom svim kreativnim idejama svih učenika iz cijele Hrvatske!


Tekst preuzet sa web stranice Forma za slobodu odgoja.