Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!

Izložba 04.03.2019. - 31.03.2019. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić
Forum za slobodu odgoja
Izložba kreativnih radova s natječaja Oboji svijet! za učenike osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova. Natječaj je proveden u jesen 2018. Sudjelovalo je 1646 učenika/ca uz podršku 269 mentora.

Oboji svijet šarenim bojama tolerancije

Forum za slobodu odgoja započeo je s obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije 2011. godine projektom Oboji svijet šarenim bojama tolerancije.

Tada malen, ali entuzijastičan projekt potaknuo je učenike da razmišljaju o toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba i konstruktivnom načinu djelovanja u svojoj okolini. Ideja širenja pozitivnih poruka i konstruktivnog djelovanja ostala je središnja misao ovog projekta i narednih godina.

Njegov početak obilježen je akcijama povodom Međunarodnog dana tolerancije u kojima su učenici osnovnih i srednjih škola građanima dijelili poruke o toleranciji. Kako je vrijeme odmicalo, u projekt je uveden kreativni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola koji sada obuhvaća škole iz cijele Hrvatske.

Prošle se godine natječaj Oboji svijet! provodio istovremeno u četiri europske zemlje zahvaljujući EU projektu Pokreni promjenu, kojeg Forum za slobodu odgoja provodi u partnerstvu s organizacijama iz Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Forum za slobodu odgoja

Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom