" Od početka "

Izložba 17.02.2017. - 16.03.2017. Knjižnica Knežija
Lucija Žuti, rođena 1994. godine u Varaždinu, završila je Srednju strukovnu školu u Varaždinu, smjer Grafički dizajn. Trenutačno je na trećoj godini studija grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Tanje Dabo.
Radovi izložbe " Od početka "nastali su tijekom školovanja na ALU -  Zagreb. Mlada umjetnica suočava se s problemom da je već sve pronađeno i viđeno. U svijetu kojem je lako biti kreativan, ali teško orginalan, pronalazi svoje zanimanje za društvo i svijet koje kako sama kaže : " Sagledavam kroz ironičan pogled prema današnjoj stvarnosti. Ironija i samoironija pomažu mi da ismijavam sebe i druge, jer je to način da pričam o onim stvarima koje su u suštini ozbiljne, dok izvana ostavljaju puno prostora za kritiziranje ili simpatiziranje određenih ideja."
Lucija Žuti svoje umjetničko izražavanje ističe raznim grafičkim tehnikama, od litografije do linoreza, a zanimanje širi i prema reljefu.
Uz vizualni često koristi i tekstualni medij kako bi ironija bila jasnija, a doživljaj upečatljiv.
Mlada umjetnica do sada je izlagala na nekoliko skupnih i jednoj samostalnoj izložbi. Ovo je njena prva samostalna izložba u Knjižnicama grada Zagreba, Knjižnici Knežija.