Odvalimo se poezijom: G-rupa - zajedničko iskustvo teksta

Susret 23.04.2019. | utorak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 19 sati Odjel za odrasle
Kako to izgleda kada jednu pjesmu istovremeno uređuje nekoliko urednica koje na vagu stavljaju svaki stih, svaku riječ i svaki zarez? Kako to izgleda kada više očiju gleda u jedan tekst, bruseći ga dok ne postane najbolja moguća verzija početnog teksta?
 
O tome će u Noći knjige iz iskustva govoriti članice G- rupe, neformalne skupine od šest pjesnikinja koja već sedmu godinu djeluje pod vodstvom Branka Čegeca.  U početku su pjesnikinje polazile radionicu poezije zagrebačkog Centra za kreativno pisanje, a potom su nastavile raditi i periodički se sastajati koliko im prilike dopuštaju. Fokus njihova rada je zajedničko uređivanje napisanih tekstova (pjesama, pjesama u prozi...), razgovor o pročitanim tekstovima, te inspiriranje pročitanim rukopisima autorica i autora čije poetike su ih na neki način nadahnule. 
 
Zajednički su objavljivale u časopisu "Tema", čitale u Caffeu u dvorištu, u SC kinu Forum, u Vinylu na Noći knjige 2017. godine, na Interliberu 2017. godine na štandu MedandarMedie.
Sudjelovale su u svibnju 2018. godine i u Projektu Ilica: Q'ART, u Ilici 87, kvartovskoj knjižari Knjižnog bloka, kada su čitale svoje pjesme i pjesme izabranih autora na temu grada i prostora.
U Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića gostovale su u listopadu 2018. godine na programu Poezija u pripremi zajedno s likovnim umjetnicima (Petra Brndarić, Marijan Crtalić, Boris Greiner, Igor Grubić & Vlado Martek).
 
G-rupu čine: Selma Sarajlić Kanazir, Ana Martina Bakić, Sanja Baković, Suzana Kos, Natalija Mihelin, Ives Buljan & voditelj Branko Čegec.