Omara

Predstavljanje knjige 24.04.2017. | ponedjeljak Knjižnica Dugave Početak događanja: 18:30 Iva Ušćumlić
http://www.najboljeknjige.com/content/knjiga.aspx?BookID=6113#prettyPhoto
Iva Ušćumlić autorica je hvaljenog prvijenca "Duhovi" (Zagreb, 2013.). Svoju karijeru započinje kao novinarka, a danas kreira različite sadržaje, od copywritinga u oglašivačkoj industriji preko pisanja knjiga i eseja do angažiranih mini-priča i kreativnih natuknica na društvenim mrežama. Ova multitalentirana autorica strastveno se bavi i fotografijom. Njeno pisanje i fotografiranje uvijek prati osebujan stil i profinjen osjećaj za ritam. Pratitelje na društvenim mrežama  intrigira svojim ad hoc esejima u kojima naizgled prosječne svakodnevne scene reinterpretira na originalan način koji potiče na razmišljanje i diskusiju.

Roman "Omara" daje atmosferičnu sliku vrućeg ljetnog Zagreba kad nestaje jedna žena i prikazuje daljnji košmar u koji se pretvara život njenih bližnjih. S iznimno napetom radnjom isprepliće se unutarnji život protagonista te analiza jedne ljubavi pa tekst naposljetku prerasta u metafizičko propitkivanje ontologije. Pripovijedanje klizi glatko te je teško odvojiti kriminalističku fabulu od metafizičkih pitanja.
Tako se radnja romana, zbijena u nekoliko vrućih mjeseci zapravo proteže na tridesetak godina gradeći od priče savršen mozaik.

Na predstavljanju knjige će uz autoricu sudjelovati i urednica knjige Ivana Rogar.