Origami srijeda s Lovrom

Radionica 03.07.2019. - 31.07.2019. Knjižnica Gajnice Početak događanja: svake srijede u srpnju u 11:00
Dragi školarci, brige smo ostavili u školskim klupama i čeka nas vedro i veselo ljeto. Kako naći nove prijatelje kad staro društvo nije ovdje? Lako, ako naučite nešto origamija. Prvo, uvijek ćete imati igračku u džepu, ali i poklon kojim možete nekog razveseliti, započeti priču, igru ili novo druženje.
 
Pridružite nam se srijedom u Knjižnici Gajnice od 11 sati! Čeka vas učitelj školarac, kao i vi. Lovro još od vrtića savija likove iz papira, a ove je godine postao članom Hrvatskog origami društva, koje okuplja origami učitelje, umjetnike i zaljubljenike savijanja papira. Na radionicu molimo ponijeti papir za printanje bijele ili neke druge boje A4 formata.
 
Dobro nam došli 😊
 
Lovrina origami mentorica je Sanja Srbljinović Čuček, origami umjetnica i popularizator modernog origamija u znanosti, umjetnosti i obrazovanju Hrvatske. Izlaže i objavljuje autorske origami radove, surađuje s renomiranim kulturnim i znanstvenim institucijama te Veleposlanstvom Japana. Piše blog Origami Art Novosti, a Hrvatsko origami društvo vodi od njegova osnutka čiji put možete pratiti na Facebook stranicama http://www.facebook.com/HrvatskoOrigamiDrustvo i blogu Origami Art Novosti.
 
HRVATSKO ORIGAMI DRUŠTVO
 
Kad je Dragutin Gerić 1986. godine napisao našu prvu origami knjigu, tko je mogao slutiti da će origami ubrzo postati predmet doktorata i znanstvenih istraživanja na sveučilištima poput MIT-a, Harvarda i Oxforda, dio svemirske tehnologije i NASA-inih projekata? No to je tek mali dio široke primjenjivosti od matematike, inženjerstva, arhitekture, dizajna, medicine, nanotehnologije, robotike, do obrazovanja i terapije. Hrvatsko origami društvo osnovano je 2012. s težnjom da i mi budemo svjetske origami zajednice i trenda popularizacije origamija u znanosti, umjetnosti i obrazovanju. Zasad smo i prvo i jedino origami društvo na Jugoistoku Europe. Naši članovi posjećuju strane origami konvencije, drže origami predavanja i autorske radionice, u galerijama i muzejima izlažu autorske i interpretirane radove, objavljuju članke i dijagrame u stranim origami publikacijama.