Otkrivamo mlade talente

Projekt 18.09.2020. - 31.12.2020. Knjižnica Dugave
Školski izložbeni on line ciklus započinjemo izložbom znakovitog naslova "kaos", pisan malim slovom po naputku autorice - Laure Marije Grčević - učenice osmog razreda I.OŠ Dugave. Uz galeriju radova izložen je i zanimljiv Laurin komentar na nasilje među mladima.

Možda upravo iz tog autoričinog komentara potječe inspiracija za naslov izložbe. Pozivamo vas da nam se pridružite svojim kreativnim radom (izložbama, recenzijama, pričama, poezijom, prezentacijama, ... itd), te tako barem malo doprinesete ublažavanju kaosa u sebi i oko sebe.

Izložba: kaos
Komentar: Nasilje među mladima

Iz biografije: 

"Zovem se Laura Marija Grčević. Imam 13 godina i idem u 8. razred Prve osnovne škole Dugave. Svoju prvu izložbu nazvala sam „kaos“ jer se ponekad zamislim i shvatim koliki kaos ja osjećam u sebi. Svi naši umovi su katkad kaos jer imamo toliko stvari za koje se brinemo istovremeno, toliko misli, mišljenja, osjećaja sve u jednom. Teško je koncentrirati se samo na jednu stvar kad postoji toliko sjećanja i osjećaja u pozadini. U nekoliko slika iz svoje izložbe htjela sam prikazati različite osjećaje. Npr., maleno oko koje se rastapa. Trebalo bi prikazivati previše osjećaja u jednom trenutku do mjere u kojoj to naše tijelo više ne može podnijeti i počinje se pregrijavati kao staro računalo s vrlo lošim ventilatorima. Oko se počinje rastapati i osjećaji se krenu prolijevati kao gorke suze koje više ne možeš zadržati u sebi. Kroz svoje slike volim prikazivati ljudske osjećaje. Osim crtanja također volim i pisati. Pišem recenzije za Knjižnicu Dugave otprilike godinu dana ili čak i dvije godine. "