Partnerstvo i roditeljstvo

Predavanje 26.03.2019. | utorak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00

Partnerstvo i roditeljstvo četvrto je u nizu predavanja koje je proizišlo iz suradnje udruge “Mame s Trešnjevke” i programa “Svjesno roditeljstvo”.
Odnos kakav roditelji imaju jedno s drugim, dijete iskustveno upija u sebe kao primjer, odnosno “nesvjesni uzorak” koji će ponijeti u svoj život i koji će značajno utjecati na njegove odnose s drugim ljudima.Većina parova ima jedan konflikt koji se ponavlja i provlači kroz odnos kao problematika koju par treba s vremenom postupno razumjeti i razriješiti. Iznimno je važno uložiti iskren interes i trud za razumijevanje partnera/ice i pronalaženje konstruktivne komunikacije i sklada u partnerstvu. Takav trud pozitivno utječe kako na povezanost unutar samog para tako i na emocionalni razvoj njihove djece.
Na ovom predavanju bit će riječi o načinu na koji se može osvijestiti vlastitu unutarnju psihodinamiku, o tome kako vlastitu samoosviještenost unijeti u komunikaciju s partnerom te tako poboljšati partnerski odnos u onim područjima gdje ga oštećuju nesvjesni, sjenoviti dijelovi osobnosti partnera. Važno je naglasiti da ovako građeno svjesno partnerstvo može imati ogroman pozitivni utjecaj na emocionalno sazrijevanje djece.

Laslo Pinter je integrativan tjelesno-orijentiran terapeut. Jedan je od osnivača i voditelja Centra za integrativni razvoj. Predaje u Zagrebu, Splitu i Zadru. Također je osnivač i voditelj ICD - Integrative Core Psychodinamics edukacije u Budimpešti. Navedene edukacije primarno se bave osobnim razvojem i integrativni tjelesno-orijentiranim terapeutskim radom. Uz navedeno radi kao integrativni tjelesno orijentirani terapeut u privatnoj praksi. Strast mu je skupiti dobar tim sposobnih ljudi s kojima može stvarati kreativne edukacijske programe koji nadopunjavaju nedostatke klasičnijih edukacijskih sistema. Period djetinjstva je po svojoj prirodi period spontanoga, stvaralačkog otvaranja prema životu.
Cilj mu je da kroz edukaciju Svjesno roditeljstvo omogući roditeljima da te kvalitete spontanosti, prirodne inteligencije i kreativnosti podrže kod sebe i vlastite djece.

Više o programu Svjesno roditeljstvo pogledajte na:

www.svjesno-roditeljstvo.com