Planinarsko društvo „AktivNatura“ i projekt „Via Adriatica Trail“

Predavanje 29.03.2017. | srijeda Knjižnica Vrapče Početak događanja: 19:00
Tekst i fotografija: „AktivNatura“
Planinarsko društvo „AktivNatura“ osnovano je 2012. godine kao udruga s ciljem promicanja rekreativnih aktivnosti u prirodi, upoznavanja prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske te očuvanja okoliša.

Ukratko, članovi ovog društva su entuzijasti i zaljubljenici u prirodu koji okupljaju istomišljenike te organiziraju i bave se raznim aktivnostima u prirodi - planinarenjem, alpinizmom, slobodnim penjanjem, biciklizmom, kajakarenjem, speleologijom, kampiranjem, abseilom/urban abseilom, te provode ekološke akcije čišćenja. Također, za članove društva organiziraju tečajeve i seminare te izmjenjuju iskustva i potpomažu rad drugih društava i udruga sličnih ciljeva.
 
Mali tim iz redova „AktivNature“, uz pomoć brojnih članova i prijatelja na terenu, već neko vrijeme radi na ostvarenju velikog sna i velikog projekta: prve dugometražne, tzv. mega turističko-planinarske staze u Hrvatskoj, naziva „Via Adriatica Trail“. Staza bi, kako je zamišljeno, trebala biti ukupne dužine oko 1000 kilometara, a povezivala bi naše najatraktivnije planinske masive, vrhove i predjele, od Istre, pa hrvatskim gorskim pragom, Velebitom, Dinarom, Svilajom, Kozjakom, Mosorom, Omiškom Dinarom, Biokovom, Pelješcem skroz do Sniježnice kod Dubrovnika, uz pogled na more i otoke gdje god je to moguće, a da se pritom zadržava u visini planinskog pojasa.
 
Predavanje uz projekciju fotografija održat će Srećko Vukov i Bruno Mezić, članovi „AktivNature“ i pokretači ovog hvalevrijednog projekta.
 
Ulaz je slobodan!