Poezija iz prve ruke - Ružica Kišur Črlenec

Susret 14.02.2019. | četvrtak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 sati
Ružica Kišur-Črlenec rođena je 1974. godine u Varaždinu. Srednju školu završila je u Varaždinu. Redovna je članica žirija kulturne manifestacije KAJkavski vikend v Marofu, glavna tajnica Udruženja romskih književnika, potpredsjednica međunarodnog Indo-romskog kulturnog centra, predsjednica Udruge za književnost i kulturu Humščak, Breznički Hum.
Dobitnica je književne nagrade "Dušan Mitić" za najljepšu ljubavnu pjesmu 2017. godine po izboru Književnog kluba Dušan Mitić (za lirsku pjesmu Najdubljim ruskim očima, koja je i pohvaljena od strane VerbumlandiArt, Galatone, Italija). Institut za romološke studije 2017. godine dodijelio joj je književnu nagradu „Branislava Wajs Papuša“ za književno stvaralaštvo i knjigu godine na 62. Međunarodnom sajmu u Beogradu, koja nosi naslov „Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma“. Urednica je IK „Rrom produkcija“, Beograd i do sad je uredila preko 70 naslova i pet međunarodnih antologija. Sudjelovala je na brojnim manifestacijama i festivalima.

Do sada je objavila sljedeće radove:

Otprti obluk, 2016. (nakladnik Općina Breznički Hum), zbirka poezije na kajkavskom jeziku
Treptaj duše, 2017. (nakladnik Kultura snova, Zagreb), zbirka poezije na standardnom hrvatskom jeziku.
Poslije uspješnih promocija u Hrvatskoj, zbirka poezije Treptaj duše je 2017. prevedena komparativno na romski i srpski jezik u izdanju IK Rrom produkcija,  Beograd
Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma, 2017., IK Rrom produkcija, zbirka kratkih priča
Kletva, 2017. (nakladnik IK Rrom produkcija, za srpsko tržište), roman
Koautorica knjige kratkih priča Nedovršeni razgovori književnika 2, 2017., IK Rrom produkcija
Priče iz Lonie, 2018., IK Rrom produkcija, zbirka kratkih priča