Postoji/Ne postoji

Izložba 26.06.2017. - 15.07.2017. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Neobične skulpture inspirirane neobičnom knjigom

Izložba dječjih radova koju možete razgledati u Maloj galeriji Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću rezultat je radionice oblikovanja gline na kojoj su sudjelovali pohvaljeni sudionici likovnog natječaja "Priče iz davnine". Natječaj je bio namijenjen učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole iz Zaprešića i okolice koji su pod vodstvom svojih profesora likovne kulture ili učitelja razredne nastave izradili slike na temu zbirke Ivane Brlić-Mažuranić te ih dostavili ili poslali Knjižnici.

Otvorenje izložbe i nagradna radionica oblikovanja gline održali su se 17. listopada 2016. u prostoru Knjižnice. Posebno su pohvaljena 24 rada, a svi su bili izloženi u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića do 15. studenoga 2016. Učenici čiji su radovi posebno pohvaljeni sudjelovali su na likovnoj radionici oblikovanja gline koju su za njih osmislili i održali članovi Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić i akademski umjetnici Šimun Tolić i Iris Poljan.

Mentori su za temu odabrali slikovnicu zaprešićkoga umjetnika Tomislava Tomića "Postoji/Ne postoji" o životinjama koje su stvarne, ali i koje su plod umjetnikove bujne mašte. Vrlo detaljni, stručni i minuciozno izvedeni crteži nerijetko nas ostavljaju u dilemi radi li se o životinjama koje postoje, koje su nekada postojale pa su izumrle ili su potpuno izmišljene. Mladi polaznici radionice potaknuti su na oblikovanje neobičnih bića iz knjige, ali i na osmišljavanje vlastitih.

Neobične skulpture postojećih i nepostojećih životinja uvjerit će vas još jednom da dječja mašta, nesputana nametnutom realnošću, zaista nema granica.
Vlasta Šolc





    https://tomislavtomic.com/