Predstavljanje knjige Fafarikul Đurđice Čilić

Predstavljanje knjige 08.12.2021. | srijeda Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Izvor fotografije: https://www.vitez.info/
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje zbirke priča Fafarikul, literarnog prvijenca Đurđice Čilić.
U stotinjak kratkih priča autorica nas – vještim premrežavanjem impresija iz sadašnjosti s reminiscencijama na trenutke iz (pripovjedačičine) osobne ili opće povijesti, hommageima velikim umjetnicima te još većim, poznatim i nepoznatim, Ljudima, služeći se nerijetko blagim humorom, a uvijek britkim poentiranjem i, prvenstveno, utkivanjem topline u pripovjedno tijelo – vraća nama samima , našoj biti, koju je aktualna stvarnost možda uspavala… (L. B. L.)
 
Đurđica Čilić rođena je 1975. godine u Livnu, a odrasla je u Vitezu. Godine 1999. diplomirala je na studiju polonistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Od 2000. godine radi na Katedri za poljski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i izvodi kolegije iz poljske književnosti, prevođenja i teorije književnosti. Godine 2005. obranila je magistarski rad pod naslovom Uloga povijesti u poeziji Zbigniewa Herberta.  Godine 2010. obranila je doktorski rad pod naslovom Oblikovanje autora u poeziji Czesława Miłosza i Tadeusza Różewicza.
Piše stručne i znanstvene radove o poljskoj književnosti 19. i 20. stoljeća, književne recenzije te prevodi s poljskoga jezika.
S Jolantom Sychowskom- Kavedžijom uredila je knjigu Moć ukusa Zbigniewa Herberta, izbor iz opusa (2009.), a s profesorom Daliborom Blažinom  zbornike radova Stoljeće Czesława Miłosza (2013.) i Witkacy i drugi (2016.)

Sukladno epidemiološkim mjerama, nužno je predočenje covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokumenta o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Događajima može nazočiti do 18 posjetitelja i potrebno se unaprijed predbilježiti kod našeg dežurnog informatora za dolazak.