Predstavljanje knjige Sanje Sabolić: Vitez Zrinski

Predstavljanje knjige 23.11.2018. | petak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18:00 sati Čitaonica
Pozivamo Vas na predstavljanje knjige autorice Sanje Sabolić Vitez Zrinski. Osim autorice u predstavljanju povijesnog romana pomoći će joj glumac Luka Barešić u povijesnom kostimu, puhaći trio u sastavu: Ivan Buić - flauta, Valentino Buić - horna ( rog ) i Toni Kranjac - gitara te Zelingradski vitezovi.

Vitez Zrinski temelji se na povijesnim činjenicama, te prati život Nikole Šubić Zrinskoga IV. - koji postaje Sigetski - od trenutka kada mu pogine brat Ivan Zrinski pa sve do tragične ali slavne i junačke smrti pod Sigetom 1566. Roman Vitez Zrinski je prvi roman od tri romana kojima je tematika velikaška obitelj Zrinskih. Roman je namijenjen za djecu i mladež iako je prigodan za sve uzraste. Zbog točnih povijesnih činjenica, kao i brojnih fusnota pogodan je za školski uzrast kao dodatna literatura povijesnog sadržaja.

Sanja Sabolić rodila se u Osijeku 1981. godine. Od rane dobi piše poeziju i kratke literarne uradke. Pjesma pod nazivom “Pismo baki u Dalj” koja je napisana uoči Domovinskog rata 1991.g. sa nepunih 10 godina, prevedena je na engleski jezik i u sklopu UNESCO-a obišla svijet, što je bio početak njezinog književnog stvaralaštva. 
Nakon što joj je 2014. godine objavljena pjesma „Tebi, koji si smisao mog života“ posvećena suprugu Ivanu Saboliću u međunarodnoj zbirci ljubavne poezije „Moja pjesma tebi za Valentinovo“ počinje se aktivno baviti pisanjem, te sudjeluje na raznim književnim natječajima, te piše u svibnju 2016. godine svoj prvi roman „Vitez Zrinski“ koji je objavljen u kolovozu 2018. godine. Uz roman "Vitez Zrinski" objavila je nekoliko proznih radova i djela poezije.

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.