Predstavljanje knjige Svjetionik duše: (Santiago de Compostela - Put svetog Jakova)

Mjesec hrvatske knjige 20.10.2016. | četvrtak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18:30 sati Jure Ćurković
Knjiga Jure Ćurkovića Svjetionik duše nadahnuti je putopis s hodočašća u Santiago de Compostelu tragom Isusova mučenika svetoga Jakova apostola. Knjiga donosi faktografske podatke o destinacijama i opise mjesta kojima je autor prolazio, asocijacije na Bibliju, citate, upute za duga hodanja iz vlastitog planinarskog iskustva, a nadasve duhovne doživljaje i osjećaj Božje prisutnosti i blizine. Knjiga je bogato ilustrirana fotografijama s putovanja autora, te odličnim fotografijama svetišta i mjesta kroz koje je autor prolazio.

Jure Ćurković (1953.) rođen je u zaselku Vlaka u Hercegovini. Po završetku studija termotehnike na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, upisao je postdiplomski studij te 1985. stekao zvanje doktora tehničkih znanosti iz područja energetike. Za vrijeme studiranja upisao je studij laičke teologije na Teološkom fakultetu u Zagrebu. Na Institutu za elektroprivredu deset se godina bavio znanstveno-istraživačkim radom. Godine 1988. osnovao je privatnu tvrtku PIS, a 1999. počinje uređivati internetsku stranicu www.planinarenje.hr koja je prerasla u najposjećeniji planinarski portal u Republici Hrvatskoj.