Priče ispričane kistom

Izložba 19.03.2019. - 18.04.2019. Knjižnica Knežija

Izložba slika Bernardice Gujić svojevrsna je oda životu. Njezine su slike odraz proživljene stvarnosti obogaćene nutarnjim zapisima duše, snovitim prizorima, koji su na granici s vječnosti zaustavljeni u trenutku. Svaku sliku odlikuje narativnost koja se razvija u interakciji s posjetiteljima, koji okosnicu, kojoj su boje dale oblik, obogaćuju svojim unutarnjim univerzumom. Slike Bernardice Gujić, te male oaze boje i snovitih motiva, pune su pulsirajućeg života i vedre ljepote.
Osim slikanjem, Bernardica Gujić bavi se i izradom nakita, a izloženi komadi svjedoče o dijalogu umjetnice i svijeta. Kao da se svojim nakitom umjetnica obraća svim ženama koje su zbog obaveza u stalnom škripcu s vremenom, ali bi svejedno htjele izgledati lijepo i dotjerano, no i samozatajno. Riječ je o iznimno nosivim ogrlicama, narukvicama, broševima i naušnicama, koji svojom jednostavnom, čistom, ničim opterećenom formom svjedoče koliko o autoričinu poimanju života žene toliko i o njegovu ubrzanom ritmu, koji, jer je takav kakav jest, traži simbiozu jednostavnih ali i u svim prigodama nosivih ukrasa. 

Bernardica Gujić članica je Hrvatske udruge kreativnih amatera i likovne radionice Prečko 50+ pod vodstvom akademskog slikara Maria Slunjskog.