Prijave za radionice pisanja filmskog scenarija

Projekt 01.07.2020. - 01.09.2020. Knjižnica Podsused Dorotea Vučić
Podsused ili `zapadna vrata` grada Zagreba, termin je koji se uvriježio u svakodnevnom govoru stanovnika Podsuseda. Identitet ove četvrti ponajprije je povezan s prometnicama. Pružajući se u smjeru istok - zapad, vode prema središtu grada - Alejom grada Bologna, Samoborskom cestom, te željeznicom.

Radionica će polaznike provesti kroz svijet stvaranja filma. Od početne ideje, stvaranja i oblikovanja scenarija, odabira lokacija, scenografije, kostima, do crtanja storyboarda, snimanja te montaže.
Radionica će donijeti jedan zabavan i edukativan pogled na kreativno filmsko stvaralaštvo. Žanrovski filmovi mogu biti igrani ili dokumentarni, ali ćemo iskoristiti lokacije Podsuseda i njegove možda i skrivene priče. Koje su sve priče određene prijelazom s jedne na drugu stranu Save. Izazov je stvoriti priču u trajanju od jedne minute.
Scenariji će se oblikovati koristeći profesionalni program za pisanje scenarija.
Na kraju prvog dijela izabrat će se jedan ili više filmova koji će se u drugom dijelu radionice snimiti.
Na kraju ovog zanimljivog i kreativnog procesa film će biti prikazan.

 PLAN RADIONICE PRVI DIO
1: kako se stvara priča,
2: kako se priča pretače u oblik scenarija.
3: rad na scenariju, dramske vježbe
4: finalizacija scenarija (u periodu od travanj-svibanj)

Rok prijave: 1.9.2020.

Voditeljica radionica: Dorotea Vučić
Radionice uključuju i dva vikenda (subota) snimanja.

Dorotea Vučić (diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završila poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School oof Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad, kratki film Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji film u kategoriji studentskih filmova, a ušao je i u konkurenciju najjačih festivala kratkog filma. Bavi se scenaristikom i režijom, za film i TV).

Grb grada Zagreba

  Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.